High5ive

ARTISTER 2024

Self Deception

SELF DECEPTION

Modern, håll käften metal! Self Deception är en hitmaskin som saknar motstycke på den svenska metalscenen idag och det är lätt att förstå varför de är ett av landets mest streamade band i sin genre.

Bandet glider sömlöst mellan rejäl hårdrock och pigga pop-refränger. De har lyckats med konststycket att producera musik som du både kan mosha, headbanga och sjunga allsång till. Live kombineras detta med en scenshow värdig namnet vilket gör det omöjligt att inte älska Self Deception från första tonen.

ALLT

ALLT

Sällan har väl ett bandnamn stämt så väl överens med musiken som bandet producerar. ‘Allt’ har just det, “Allt”.
I alla fall om man pratar om progressiv metalcore.

Lägger man ut orden så innebär “Allt” mörka och känslofyllda tongångar i kombination med nedstämda riff, genomgående strävande melodier. Mot en bakgrund av orkestrala arrangemang.

”Absolutely filthy, just pure destruction. Allt is everything.”
– Användare på Reddit

Eyes Wide Open

EYES WIDE OPEN

Eyes Wide Open är ett energiskt metalband från Värmlands djupa skogar. Med tydliga influenser från det klassiska Göteborgsoundet har de skapat en unik fusion av melodisk metal.

Sedan deras bildande har de etablerat sig som en publikfavorit med sina kraftfulla liveframträdanden och starka närvaro på den internationella metalscenen. Deras musik, som är full av kraft och känslor, har tagit dem till scener över hela världen och gjort dem till en oumbärlig del av festivaler och konserter.

Bite Down

BITE DOWN

Spelar modern metalcore precis som man vill ha den.
Ett aggressivt och välbalanserat sound med snabba, rytmiska trummor. Detta toppas av med minnesvärda texter och naturligtvis, riktigt smaskiga breakdowns.

Senaste singel ‘Beautiful Gloom’ har tagit sig in på flera av de största redaktionella listorna för ny metal t.ex. Spotifys ‘All New Metal’, Amazon ‘Fresh Metal’ och Apple ‘Breaking Metal’.

Under våren har bandet öppnat för ‘Orbit Culture’ på Skandinavien kapitlet av deras Europaturné, och mottagandet från publiken har varit minst sagt varmt.

Those Without

THOSE WITHOUT

Those Without är ett ungt och lovande poppunk-band från Örebro. Med deras energifyllda melodier och fängslande texter har de snabbt blivit en favorit inom den svenska musikscenen.

Med influenser från klassiska poppunkband som bl.a. Millencolin (som de delar hemstad med) har Those Without skapat en sound som är både fräsch och nostalgisk. Deras låtar bjuder på en mix av catchy refränger och melodier som garanterat får publiken att dansa och sjunga med.

Torments

TORMENTS

Stockholmsbaserade Torments spelar melodisk metalcore och släppte sin debut-EP ’Endless Waves’ redan under försommaren 2019. Karriären rivstartade när de fick möjlighet att vara öppningssupport till Adept under deras Tysklandsturné senare samma år. Men så kom Covid.

Nu är bandet äntligen tillbaka i en ny konstellation och har precis släppt sin andra EP ’Dream Again’. Det är 6 spår som går från klarhet till klarhet och är fyllda med intensiva blastbeats, välproducerade synthar, tunga breakdowns och catchiga refränger.

VS/U

VS/U

VS/U är ett alternativt band från metalmusikens huvudstad Göteborg. Deras musik är en otrolig kombination av tunna, svävande vocals och tunga trummor som skapar en unik och atmosfärisk ljudbild.

One Week Gone

ONE WEEK GONE

One Week Gone är ett band från Södertälje som bjuder på en spännande mix av 2010-talets amerikanska emo och pop-punk. Med sina medryckande melodier och gripande texter har de snabbt blivit en favorit inom den lokala musikscenen.

Trofé

TROFÉ

Pop/punk-bandet Trofé släppte under våren 2023 för
första gången originalmusik. Energinivån ligger på
topp, mycket tack vare de två frontfigurerna Maja
Amcoff och Jesper Axelsson. Jesper känner vi igen som
killen som driver TikTok-kontot ’Oss Bröder Emellan’
med över 80k följare. Maja Amcoff har en parallell
karriär som soloartist med flera låtar i bagaget, inte
minst debutsingeln “Alltid Som Du Vill” från 2017 som
bara en vecka efter releasen placerade sig på plats #89
på Sverigetopplistan.

Trofé har spenderat hösten i studion och har ett flertal
låtar redo att släppas under våren.

Select your currency
EUR Euro
Have no product in the cart!
0